Hírek‎ > ‎

Előzetes információk - 72. Georallye

Gergely Székely, 2013. aug. 5. 4:01   [ 2013. aug. 5. 4:02 frissítve ]
Korábbi ígéretünk szerint elkezdjük a 72. Georallye-val kapcsolatos tudnivalók hirdetését.

  • Elsőként mindjárt egy kéréssel fordulunk Hozzátok: itiner ellenőrt keresünk a Laci etapjához! Főként olyan jelentkező(ke)t várunk, aki(k) komolyabb Georallye-s múlttal rendelkeznek, az sem baj, ha már készített(ek) etapot...  :-)
        Érdemes jelentkezni, mert az itiner ellenőr továbbra is indulhat a futamon és munkája fejében megkapja maximális pontszámmal a Laci etapját az őszi versenyen, mintha megnyerte volna. Azaz veszíteni nem lehet vele...
        Jelentkezni a laszlo@csikvar.hu vagy a gergely.szekely@pgase.hu címen, illetve közösségi oldalainkon lehet.

  • Többször és több fórumon is elmondtuk már, de a biztonság kedvéért újra közzétesszük, hogy a rendhagyó 72. Georallye-n a végeredmény számítás illetve az éves bajnokság pontszámítása is megváltozik a következők szerint:
72. Georallye pontszámítása:
A korábban megszokott hibapontok különbségén alapuló végeredmény helyett a helyezésekért pontszámokat fognak kapni a versenyzők (mint most a bajnokságban), és a 4 etap közül a legjobb eredményét töröljük. Ha több azonos pontszámú etap van, akkor csak az egyiket töröljük. Aki etapot rendezett az a saját etapjáért megkapja az első helyért járó maximális pontot, melyet azonban el is veszünk és a végén a pontok összegéből alakul ki a végső rangsor. Holtverseny esetén a több nyert etap, majd a kevesebb AE hiba, végül a kevesebb feladat hiba fog dönteni. Extrém esetben ha ez mind holtversenyt eredményezne, akkor az etapok alatti összesített kevesebb késés végül pedig az ügyességi rangsor lesz a döntő.

Éves bajnokság pontszámítása:

Itt annyi változás történik csak, hogy az év folyamán elért összes eredmény közül a legjobbat töröljük. Ha több azonos pontszámú etap van, akkor is csak egyet veszünk el.

  • A 72. Georallye egyben a 2013-as Georallye Magyar Bajnokság zárófutama is lesz, melyet a szokásos díjkiosztón kívül egy közös szalonna sütéssel és beszélgetéssel is szeretnénk emlékezetessé tenni (ha az időjárás is lehetővé teszi), ezért kérjük, hogy készüljetek sütni való szalonnával, kolbásszal, hagymával, krumplival. Mi biztosítjuk a szalonnasütő helyet, a tüzet és limitált számban nyársat is.

Találkozunk szeptember 27-28-án, addig is kövessétek híreinket!