Hírek‎ > ‎

Versenynaptár 2013

Gergely Székely, 2013. márc. 11. 1:49   [ 2013. márc. 11. 1:53 frissítve ]

Elkészült idei versenynaptárunk, mely a hazai és CEC versenyek időpontjait tartalmazza és elérhető a "Versenynaptár" menüpont alatt is:

  • Április 19 - 21. péntek - vasárnap, Kędzierzyn-Koźle, Lengyelország, Közép-Európa Kupa (CEC) 1 - 2. forduló,
  • Május 10 - 12. péntek - vasárnap, Těrlicko, Csehország, Közép-Európa Kupa (CEC) 3 - 4. forduló,
  • Május 11. szombat, Pécs, 70. Pécsi Georallye,
  • Június 7 - 9. péntek - vasárnap, Poznan, Lengyelország: Közép-Európa Kupa (CEC) 5 - 6. forduló,
  • Július 6. szombat, Pécs, 71. Pécsi Georallye,
  • Szeptember 13 - 15. péntek - vasárnap, Satu Mare, Románia: Közép-Európa Kupa (CEC) 7 - 8. forduló,
  • Szeptember 27 - 28. péntek - szombat, Pécs: 72. Pécsi Georallye,
  • Október 4 - 6. péntek - vasárnap, Spisska Bela, Szlovákia: Közép-Európa Kupa (CEC) 9 - 10. forduló,

Ismét hirdetünk Magyar Bajnokságot is, melybe a hazai versenyek etaponkénti eredménye fog beleszámítani, viszont fontos változás, hogy a számítás során egy, a legjobb etap eredményét töröljük. Ez a számítási mód harmonizál a CEC szabályokkal és a változtatásra azért volt szükség, mert a szeptemberi pécsi versenyen több versenyző is részt vesz egy-egy etap megszervezésében és őket nem akartuk kizárni a versenyzésből.

Szintén fontos változás, hogy a szeptemberi verseny végeredményeinek számítása is megváltozik (ez a változás csak a 72. Georallye-ra érvényes!), a korábban megszokott hibapontok különbségén alapuló végeredmény helyett a bajnoki pontszámítást fogjuk alkalmazni, azaz a helyezésekért pontszámokat fognak kapni a versenyzők, elvesszük a legjobb eredményt, aki etapot rendezett az a saját etapjáért megkapja az első helyért járó maximális pontot, melyet azonban el is törlünk és a végén a pontok összegéből alakul ki a végső rangsor. Holtverseny esetén a több nyert etap, majd a kevesebb AE hiba, végül a kevesebb feladat hiba fog dönteni. Extrém esetben ha ez is holtversenyt eredményezne, akkor az etapok alatti összesített kevesebb késés végül pedig az ügyességi rangsor lesz a döntő.

Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!